När jag blev tillfrågad om jag ville vara med och driva Fotosöndag vidare tillsammans med Mattias Jonsson, @mjonsson och Joakim Berndes, @jberndesefter att Maja Larsson som grundade Fotosöndag hoppade av i slutet av 2014 kunde jag ju inte tacka nej.

Jag har varit rätt flitig med att lämna in bidrag på de olika temana ända sen jag gick med. Kanske inte varje vecka, men de allra flesta i alla fall. Förvisso fotar jag mycket ändå, men att få ett veckotema gör att jag ofta tvingas att tänka utanför de vanliga ramarna och det ger en kreativ utmaning.

Grundtanken i Fotosöndag tilltalar mig; att alla kan lära av varandra  och att det är variationerna, tolkningarna av de teman som presenteras, som kommer vara hjärtat.

Jag ägnar själv en del tid åt att hämta inspiration från andras bilder och har en förhoppning om att gruppen på Flickr ska bli än mer aktiv, inte bara i fler bidrag varje vecka utan också att alla deltagarna tar sig tid att se på de andras bilder och kommenterar i alla fall en del av dem.

Hur funkar Fotosöndag?

Varje tisdag klockan 12 släpps ett tema för veckan på Fotosöndags blogg, med inlämning på söndagen. Det är inga krav på att man ska leverera bilder varje söndag. Några egentliga regler finns inte förutom att vi fotar under veckan och postar på söndagarna.

Din bild laddar du upp på Flickr och lägger in i Flickr-gruppen “Fotosöndag“ under söndagen.

Fotosöndags blogg finns en mer utförlig förklaring om hur det fungerar och hur du ska tagga dina bilder.

Jag hoppas få se dina tolkningar av de nya temana som kommer framöver!