Det är många med mig som gärna stannar hemma under semestern trots att jag sett professorer som anser att man ska åka bort då. Visst kan det vara avkopplande att resa bort, men den svenska sommaren kan ju vara otroligt vacker om vädergudarna är på gott humör.

Det finns så mycket att se och uppleva på nära håll om man vill.

Jag gick på min efterlängtade semester i går och kommer att tillbringa den hemmavid. Många dagsutflykter kommer det nog att bli. Finns ju otroligt mycket nära.

Inte mindre än 71 tips på utflyktsmål, mestadels i Skåne, har det hunnit bli här på bloggen, och jag räknar med att det blir flera under semestern så att kartan fylls på med tips. Kartan innehåller länkar till inläggen.

Någon tur till Danmark kommer det säkert att bli. En sväng till Köpenhamn är redan inplanerad i nästa vecka.Observera att jag inte besökt alla tipsen på Danmarkskartan, utan det är ställen som jag tror kan vara värda ett besök.

Och sen vill jag förstås hinna umgås med vänner, fotografera och ha några lata dagar då jag bara ska vara.