Att visa upp andras foton på olika Instagramkonton är en trend just nu. Oftast krävs det bara att man taggar bilderna med en specifik tagg (ibland krävs det två) så har man chansen att få se sin bild publicerad på kontot. Ibland vill de dock ha bilderna skickade till sig på andra sätt. Ofta har dessa konton väldigt många följare och många foton att välja bland, men chansen finns att det kan bli just din bild som de väljer.

Fördelarna för dig är förstås att det blir många fler som får se din bild än vad det hade varit annars och det leder oftast till att en del av dem går in och tittar på dina andra foton och några väljer säkert också att följa dig.

Men innan du börjar tagga hejvilt, så kolla vilka konton som har den typen av bilder som just du ta. De har som regel en utpräglad stil på bilderna de väljer ut. Din bild har större chans om den passar in i det urvalet.

Många av dessa konton gör två olika former av repostning. De där de väljer ut endast din bild, och de där de väljer ut fyra bilder och postar dem tillsammans, då oftast utifrån ett tema.

Taggarna är ofta detsamma som kontonamnet men inte alltid. Dock hittar man den informationen på de olika kontona. Här följer några exempel. Något riktigt bra sätt att hitta alla dessa konton finns inte utan man får helt enkelt kolla runt på Instagram och se vilka taggar som används. Som regel behöver du följa kontot också för att du ska kunna bli utvald.

Lokala och regionala instagramkonton

Igers, eller Instagrammers, kallas användarna av instagram och det finns en hel del konton för olika orter, länder och världsdelar som lyfter fram bilder från just sin region. En del kommuner har också sina egna kampanjer med bilder från just den kommunen.

IMG_0906
igersmalmoe #igersmalmoe

IMG_0903
igsweden #ig_sweden

IMG_0902
igscandinavia #igscandinavia

IMG_0864
Visit Sweden #visitsweden #swedishmoments (båda taggarna)

Instagramkonton med teman

Många konton är specialiserade på ett visst tema. Det kan vara allt från natur till tatueringar och mat.

IMG_0904
ig_sunrisesunset #ig_sunrisesunset

IMG_0905
nature_perfection #nature_perfection

IMG_0909
minlandsbygd #minlandsbygd

Gastronomgram – mat

Klockor #whatchs

I exemplena har jag främst tagit konton som har valt ut någon av mina bilder för att lätt illustrera dem och för att visa på vilken aktivitet det kan bli när något konto med väldigt många följare väljer ut en bild.