Att organisera foton på Flickr kan vara rätt tidsödande i alla fall om du har många foton, men det finns hjälp att få. Här följer tre tips som kan underlätta din närvaro på Flickr.

Du taggar – SuprSetr skapar bildset automagiskt

SuprSetr ser kanske inte så mycket ut för världen, men är ett väldigt smart program för att organisera in dina bilder i olika bildset. Programmet är framtaget av Jeremy Brooks och kan laddas ner här. SuprSetr finns för såväl Mac, Windows som Linux och kräver att du har Java installerat.

Det du behöver göra innan du sätter igång att skapa dina bildset i SuprSetr är att tagga alla dina bilder. SuprSetr kan nämligen inte skapa bildset om det inte finns bilder som har just de taggar du anger där.

Att lägga upp de bildset du vill ha är väldigt snabbt och enkelt. Fyll bara i ett namn på ditt bildset och vilka taggar bilderna har som du vill ska sorteras in i ditt bildset.

Lägga upp ett nytt bildset

Du har även möjlighet att välja en tidsperiod för bilderna så att du kan ha olika bildset per år eller annan valfri tidsperiod. SuprSetr kan också automatiskt twittra ut när ett nytt foto har lagts till ett bildset.

Dina bildset presenteras i en lång lista i SuprSetr och där kan du även se hur många foton som finns i varje bildset.

Mina sets i SuprSetr

Det krävs bara en knapptryckning för att uppdatera alla dina bildset, men du kan också välja att uppdatera ett enstaka bildset.

Undvik för säkerhets skull taggar med svenska tecken.

Tack Håkan Dahlström för det här tipset! Jag räknar att detta ska spara mig mycket tid framöver.

Byt huvudbild på ditt bildset

För att det ska se snyggt ut så vill du kanske själv välja vilken bild som visas på dina set. I denna animering visar Brenda Anderson hur du gör. Dock byter SuprSetr ut dessa när du uppdaterar, men om du inte kör SuperSetr är det ett bra tips för att få det riktigt snyggt på Flickr.

Sets på Flickr

Har dina foton hamnat på Flickr Explore?

Flickr Explore är en samlingssida för de populäraste bilderna. Det som spelar in för att en bild ska hamna där är datum för bilduppladdningen, kommentarer, antal bildvisningar, favoritmarkeringar, antal kontakter på Flickr, metadata och hur många grupper den finns postad i (flera grupper drar ner rankingen).

Det kan vara lite svårt att veta om någon av ens bilder har kommit med på Flickr Explore eftersom man inte får någon avisering, men det finns ett verktyg som kan kolla det åt dig. Gå in på sidan http://bighugelabs.com/scout.php och fyll i ditt Flickrnamn och vilken tidsperiod som du vill söka efter.

Sök efter om dina foton hamnat på Flickr Explore

Träffarna från Flickr Explore presenteras under varandra med datum och nummerplaceringen på Flickr Explore.

Har du andra bra tips för Flickr så lämna gärna en kommentar!