Den 10 april har det gått 100 dagar sedan nyår och sedan jag hoppade på fotoutmaningen med att ta en bild om dagen.

Jag har nu bestämt mig för att hoppa av när det har gått 100 dagar. Anledningarna är flera. Tiden är en viktig faktor. Att ta den där bilden för dagen, det hinner man nog alltid. Men att reda upp alla bilder som det blir, att göra vid dem och att ladda upp dem till Flickr börjar bli eftersatt nu och svårt att hinna med. Och det trivs jag inte med. Jag vill gärna fixa det efterhand. Blir det för många bilder på en gång så känns det bara tråkigt och jobbigt. Vår och sommar gör också att det finns annat som tar tid i privatlivet. Har inte heller hunnit blogga alls under denna tid. Det är också något som jag vill hinna med.

Jag tror också att jag har fått ut det av utmaningen som motiverade mig att hoppa på den från början. Att ta en bild om dagen i mörkaste januari var inte helt lätt. Det fick bli en del saker inomhus som jag troligen aldrig hade fotat annars, likadant har det blivit under regniga dagar. Har då tagit foton som jag inte skulle ha tagit innan fotoutmaningen. Har jag blivit en bättre fotograf? Det överlåter jag åt någon annan att bedöma, men tycker själv att blicken för motiv har utvecklats en del.

Själva fotandet i sig har inte känts jobbigt, mer än några ruggiga dagar i januari. Och jag kommer nog att fortsätta ta med mig kameran vart jag än går rätt så ofta. Motiv hittar man på de mest otippade ställen.

Jag ser också fram emot både photowalks och fotoresa under våren och sommaren och hoppas hinna lägga lite mera tid på att lära mig fler nya saker istället för att fota varenda vacker vårblomma jag ser till dagens bild. 😉

Några av de bilder som har varit dagens bild

Strawberry
Lady in red taking a pic
Enjoying the swim
Early morning at the Rail Yard (Explore 2013-02-20)
Cherry Blossom
Into the fog