Efter InstaWeather kommer nu InstaPlace och InstaFood från byss mobile. InstaWeather blev snabbt populärt och bilderna med temperatur och väderprognos spreds snabbt på Instagram, Facebook och Twitter. Användbar för att förmedla en snabb bild om hur vädret är hos mig på ett trevligt sätt.

Kommer InstaPlace och InstaFood att bli nästa fluga på de sociala medierna? Inte omöjligt även om jag personligen inte tycker de tillför lika mycket nytta som InstaWeather. De lägger i stort sett bara på texter på dina bilder, visserligen på ett riktigt snyggt sätt, men tillför i övrigt inte något. Men visst kan de vara roliga att använda vid enstaka tillfällen.

Alla tre apparna finns i en Lightversion som man kan prova på gratis, men då får man begränsat med textvalmöjligheter och en hel del irriterande reklam på köpet. 7 kronor känns rimligt om man vill använda dem efter att ha provat på dem.

Turning Torso med InstaPlace

Alla apparna har samma fyrkantiga storlek på bilderna som Instagram och bilderna går att dela till såväl Instagram, Facebook, Twitter och Foursquare. Dessutom kan de sparas till kamerarullen och skickas via e-post eller SMS.

InstaPlace ger lite av vykortskänsla över bilderna och känns kanske användbarast just på semestern. Platsen kan hämtas från antingen Foursquare eller Facebook, men går även att lägga in som text.

Bild skapad med InstaFood

InstaWeather och InstaPlace finns även för Android.

Apparna hos iTunes

InstaPlace

InstaFood

InstaWeather