När gav du beröm eller en komplimang senast, i ord eller handling? Du kommer kanske ihåg senast du själv fick en komplimang av en vän eller beröm från chefen eller en kollega och hur gott det kändes just då.

Tycker du det är svårt så finns det hjälp att få på nätet.

Adecco säger i sin kampanj Berömutmaningen att beröm håller dig friskare, gör dig framgångsrikare och skapar lönsamhet, så varför inte anta deras utmaning. Beröm dina kollegor genom att använda hashtagen #brajobbat i sociala medier. De har även tagit fram en app med 10 övningar för 10 dagar. Hela kampanjen och appen ger dig flera tips.

En komplimang är en webbtjänst där du kan posta dina komplimanger och inspireras av andras. “När ni ger någon en komlimang måste ni alltså verkligen mena vad ni säger. Att vara ärlig är en förutsättning för att komplimangen ska bli vad den är till för.”

Du är bra är två tjänster i en som Fredrik Alpstedt står bakom. Antingen kan du välja att ge beröm direkt via ett formulär på bloggen eller genom att posta instagrambilder med taggen http://duarbra.nu/. “Att ge beröm är något som vi i Sverige anses ha svårt för. Vet att många chefer får höra att de inte ger medarbetarna beröm tillräckligt ofta. Nu har du chansen att ändra på det genom att börja använda denna tjänst som låter dig skicka beröm till de eller dem som du tycker förtjänar det.”

På Twitter är hashtaggarna #ff (followfriday) och #ffse (followfriday) ett vanligt sätt att ge uppskattning till andra twittrare som man tycker har tillfört något under den gångna veckan. Dessa hashtaggar trendar ofta på fredagarna just för att det är ett så lätt sätt att säga: Du är bra. Jag tycker att flera skulle följa dig.

Vill det sig riktigt illa och du inte får någon själv så finns Emergencycompliment som ger dig komplimanger ända tills du känner dig bättre.

Och till sist lite inspiration från SoulPancake Street Team när de intar gatorna och inspirerar.