Ett nytt år, och inte ett nyårslöfte, men väl en utmaning, i foton. Ta ett foto per dag med kameran. Inte med mobilen för det har jag gjort i flera år, men med kameran.

Inga teman eller krav på motiv, och postandet måste inte ske den aktuella dagen.

Det låter kanske inte så svårt, men jag tror att det kommer att vara det under vissa perioder. Det blir en träning i att fota trots att inspirationen tryter, att försöka hitta det vackra i det vardagliga och att fota andra motiv än vad jag gör annars.

Jag fotar rätt mycket, men ofta under specifika fotopromenader och så solens upp och nedgång förstås. Det tänker jag inte sluta med, men lägger nu till ett fototillfälle till per dag. Att ha kameran med mig ofta tror jag blir en förutsättning för att lyckas fota dagligen i ett helt år.

Detta är helt oorganiserat, men vi är några stycken som kommer att försöka klara av detta vilket kan vara till hjälp när inspirationen och orken tryter. De flesta av oss kommer att posta bilderna på Flickr under taggen #photo365sw

Jag kommer även att samla dessa bilder i ett Set på Flickr (det sker automatiskt med SuprSetr) och på min Tumblr (postningen dit sker också automatiskt med hjälp av IFTTT).

Samtidigt kommer jag att fortsätta delta i Fotosöndag där man lämnar in en bild per vecka på olika teman. Inget krav finns att lämna in varje vecka, men jag brukar försöka hinna med det. I en profil på Fotosöndags blogg kan du läsa mer om mitt fotograferande.

Vill man göra detta, men med tema så finns svenska 365 foton.

En artikel på ämnet med en bild om dagen, på engelska.

Årets två första bilder är redan klara och publicerade.