Melodi: Sommaren är kort, Tomas Ledin

Inte en retweet
så långt ögat kan nå
inte någon spridning
på flera dar
med mentions i mitt flöde
och favoritmarkeringar
går jag i solen
och tänker på dig
retweetfria dagar
seglar förbi

Retweeten är kort
det mesta försvinner bort
men nu är den här
så ta för dig
retweeten sprids idag
favoriten kommer snart
den går med vindens fart
så lyssna på mig
retweeten sprids
kanske bara idag

Vattnet är varmt
och luften står still
jag sitter i skuggan
läser gårdagens tweets
snart är det dags
för att posta något bra
att hoppas att den sprids långt
och lever ett ett tag

Det här är garanterat inte den bästa prosan jag författat. Det är inte heller poängen. Jag ser det som som ett inlägg i debatten på Twitter om retweets. Även om det nog låter som det så handlar det inte heller om att jag vill att alla ska retweeta mig, även om det alltid är trevligt.

Poängen är att man genom att retweeta sprider bra saker till sitt flöde. Och sharing is caring. Bryr man sig om sitt flöde vill man väl dela med sig av det som är bra? Favoritmarkeringar kan visst vara trevliga att få de också, men jag vill att ni delar med er av det som är bra, fyndigt, roligt och häpnadsväckande till mig. Nu känns det som om retweeten håller på dör ut och jag känner det som om jag missar en massa bra saker i mitt Twitterflöde.

Illustrationen är lånad av Pixelant