Jag tror att de flesta av oss som twittrat ett tag för eller senare har ställts in för behovet att städa på Twitter. Och ibland blir det tvunget för att man ska kunna följa flera nya konton. Dessa tjänster hjälper dig också att hitta konton som du vill följa tillbaka men har missat av någon anledning.

Här följer 2 webbtjänster och en app som kan göra städandet lite enklare.

Webbtjänster

Med Manageflitter kan du du sortera upp ditt flöde på Twitter från en mängd olika kriterier, t.ex. inaktiva konton, ingen profilbild eller de som inte följer tillbaka. Resultaten presenteras i listor där du snabbt kan välja om du vill avfölja. Antalet avföljningar är dock begränsat i gratisversionen. Betalar du för PRO-versionen får du ytterligare några valmöjligheter. Du behöver bara godkänna att tjänsten använder ditt Twitterkonto för att börja använda den.

Resultatet visas i listform

Friendorfollow har nyligen uppdaterats och håller numera inte bara reda på vem du följer och vilka som följer tillbaka på Twitter, utan även på Instagram och Tumblr. Du måste registrera dig för att använda tjänsten. Den delar upp resultatet i Following (de du följer som inte följer dig), Fans (de som följer dig men du inte följer tillbaka) och Friends.

Det går även att sortera kontona utifrån när de twittrade sist om man vill rensa bort inaktiva konton.

De konton som inte följer mig tillbaka på Twitter

 

App

Just Unfollow är en app som gör i stort sett samma sak och fungerar för både Twitter och Instagram. Här har du även möjlighet att se vem som har avföljt dig eller kopiera följare från ett annat konto vilket kan vara praktiskt om man har ett privat konto och ett företagskonto.

Menyn i appen Just Unfollow