Vad kan väl passa bättre som tweet nummer 100 000 än en kärleksförklaring till Twitter och mitt fantastiska flöde där som har gett mig så mycket mer än jag någonsin kunde tro att vara möjligt.

För mindre än 3 år sen skapade jag mitt privata konto på Twitter efter att ha twittrat ett tag för arbetets räkning. Även om jag visste hur allt fungerade rent tekniskt tog det ett tag att hitta de personer som var rätt för mig att följa och som gjorde mitt flöde givande.

Först ut var de som jag gärna kallar mina digitala kollegor. Kommunikatörer, webbfolk och andra som jobbar med motsvarande saker i andra kommuner. När man är ensam på sin egen arbetsplats att arbeta med webb och sociala medier på en övergripande nivå ger det så otroligt mycket  att ha andra att diskutera aktuella frågor med, även om det är 140 tecken i taget som gäller.

Efter ett tag blev de digitala kollegorna allt fler. Då följde en massa kunniga människor som jobbar med webb och sociala medier inom både privat och offentlig sektor som gärna delade med sig av sina kunskaper. Generalister likväl som specialister. De gav dessutom andra perspektiv på den kommunala världen som har varit väldigt värdefullt.

Småningom började kretsen utökas med folk från helt andra branscher vilket gjorde flödet både omväxlande, intressant och lärorikt. Har lärt mig saker om sånt jag inte ens visste fanns.

Världen har krympt ytterligare när jag kan följa vännernas vardag inte bara i andra delar av vårt avlånga land, men även på andra kontinenter.

I dag finns del folk i mitt flöde som jag inte ens vet vad de jobbar med, men som är intressanta eller underhållande av andra skäl. På Twitter finns det alltid nån att prata med. Där finns fantastiska fotografer som postar inspirerande foton, de morgontidiga (jag säger medvetet inte morgonpigga här!) som ger dagen en fin start hur trött jag än är, kollegor från jobbet, de som håller koll på och delar med sig av nyheter, andra kattägda personer som gärna diskuterar sina husdjur, ja egentligen samma variation av människor som det finns i livet i övrigt.

Twitter är för mig i dag den bästa tänkbara nyhetskanalen. Det är som regel här jag får veta saker först. Det är även min support. Här kan jag kasta ur mig frågor om allt från datorrelaterade ämnen till bilproblem, och för det mesta får jag bra svar också.

En del känner jag sen innan Twitter, en del har jag träffat under denna tiden och en del av er finns än så länge bara i Twittersfären. Några har blivit vänner för livet. Jag hoppas få träffa många fler av er framöver.

Tusen tack till er alla för att ni gör mitt flöde fantastiskt dag efter dag, detta är en kärleksförklaring till er! Eller som vi säger på Twitter #ff #ffse till er alla (fastän det är måndag). Hoppas jag lyckas ge en bråkdel tillbaka av allt ni ger mig!

Illustrationen är hämtad från Hampus Brynolfs Twittercensus.